Over mij

Dieren zijn eerlijk

Wanneer jij je verdiept in dieren leer je ook veel over jezelf

Sinds 1992 werk ik met exoten, een lang gekoesterde droom die werkelijkheid werd.

Iedereen uit mijn jeugd kent het, daar waar Lia is zijn dieren. Toen ik in 1992 in Ouwehands Dierenpark begon in de fruitkeuken duurde het dan ook niet lang voordat ik werd gevraagd om als verzorger/trainer bij de Olifanten te gaan werken. Daar zei ik geen Nee tegen. Mijn carrière als dierentrainer was officieel begonnen. 

Ik heb met veel diersoorten mogen werken en dan vooral trainen. Ik trainde als kind eigenlijk al dieren zoals kippen, katten, cavia’s, koeien, schapen, geiten, duiven en mijn honden. Ik had geen doel, met ze bezig zijn, ontdekken wat ze leuk vonden, hoe ze zich zouden gedrag was wat ik wilde beleven. Nu mocht ik exotische dieren trainen. Dit heb ik in verschillende bedrijven in Nederland én het buitenland gedaan. 

Nadat ik stopte met de Academie voor Lichamelijke Oefening heb ik een jaar Biologie gestudeerd waar vooral de Ethologie, ofwel de Gedragsbiologie mij boeide. Daarnaast heb ik opleidingen afgerond als Paraveterinair en Zoo Animal Management. Ik ging weg bij Ouwehands Dierenpark waarop ik me helemaal op de diertraining stortte en heb veel cursussen gevolgd en ben ik inmiddels afgestudeerd als Trainingsdeskundige voor dieren, Kynologisch Instructeur en Activiteitencoach voor dieren. Nog steeds volg in zowel in Nederland als in het buitenland verschillende cursussen op het gebied van dierentraining. 

Nu werk ik op Dierenpark Hoenderdaell waar ik met vogels werk en roofvogels & uilen op een niet-traditionele manier. We werken alleen maar middels Positive Reinforcement Training en geven de dieren eigen keuzes in het meewerken. Daarnaast geef ik nog Detectielessen bij SamenWelzijn Hondenschool en Gedragscoaching en assisteer ik met de groepslessen waar we ons vooral richten op de temperamentvolle herders. 

Ik hou me graag bezig met het pleiten voor de intrinsieke waarde van dieren met hun individuele karakters en emoties. We hebben dieren onder onze zorg en zijn daar verantwoordelijk voor.

trainen californische zeeleeuw
olifantentraining

Mijn moeder zegt altijd; het is de manier waarop jij met dieren omgaat!

Scroll naar boven