CV

Mijn exclusieve taken

Dierentraining

Ervaring & Opleiding

Ik ben begonnen met het klaarmaken van voeding voor de dieren in de voedselkeuken. Als kers op de taart mocht ik een jonge chimpansee introduceren bij 5 andere jonge chimpansees. 

Vaardigheid: introducties, voeropslag, voorraadbeheer, dieetkennis

Ik mocht het trainersteam met 4 aziatische olifanten uitbreiden. We trainden ze voor een demonstratie als werkolifant en voerden medische trainingen uit voor verzorging en KI. 

Vaardigheid: Medische training, showtraining, transport, veilighed. Operante conditioneringstechnieken. 

In het weekend verzorgde ik de katachtigen zoals tijgers, leeuwen, panters, jaguars, servals, lynxen én ijsberen en zwarte beren.

Vaardigheid: veilig werken met roofdieren, verplaatsingen, verrijking

Het geven van voederpresentaties d.m.v. een voederkar waar we op verschillende tijdstippen de dieren voerden middels een presentatie. Voornaamste doel was de stereotype bewegingen van dieren die op voer zaten te wachten te doorbreken. 

Vaardigheid: presenteren, plannen

Als allround dierenverzorger werd ik ingewerkt op alle afdelingen en heb ik gewerkt met kamelen, orangutans, chimpanzees, kleine aapjes zoals capucijnaapjes, doodshoofdaapjes, neusberen, huzarenapen, uilen, arenden, rendieren, giraffes, zebra’s, yaks, antilopen, rendieren etc. En af en toe bij het aquarium of bij de reptielen. 

Vaardigheden: Samenwerken, flexibiliteit, schakelen

Werken met 5.0 Californische zeeleeuwen in zeeleeuwenshows. Daarnaast verzorgen en trainen van pinguïns (Gentoo en Humboldt), zeehonden (gewone) en fokgroep zeeleeuwen, verzorgen van muisparkieten, molukken kakatoes, lama’s en mara’s, rivierotters en bruine beren in de opvang. Trainen van panters voor naar buiten gaan, transporten naar buitenland. Trainen van Zeeleeuwen en Zeehonden voor shows in buitenland, trainen van krokodillen en alligators. Verrijking voor aapjes en reptielen. Presentaties met slangen. 

Vaardigheden: Trainen van verschillende diersoorten, presenteren, leiding geven, assistentie in gedragsonderzoek, rapportage van congressen schrijven, probleemoplossing dierengedrag, gedragsadvisering introducties, advisering op gebied van training, communicatie. 

Interactieve dierpresentaties gaven we d.m.v. een nieuwe afdeling met verschillende typen dieren zoals vogels, reptielen, kleine zoogdieren. 

Vaardigheden: ontwikkelen nieuwe presentaties, trainen verschillende diersoorten, samenwerken verschillende afdelingen

Trainen van dolfijnen (atlantische en pacifische) voor interactieve programma’s en medische trainingen zoals echo’s, swabs, bloedafnames, transporten, urinemonsters, oogbehandelingen etc. Hoofd van de puber dolfijnen en nieuwe trainingen starten. Trainen van toekans en luiaards. 

Vaardigheden: Werken in buitenland, Engels, Spaans en Duits spreken, programma’s introduceren en leiden, werken in verschillende weersomstandigheden, samenwerken, nachtdiensten, dieren vangen. 

Verzorgen van honden in het asiel, trainen van de honden voor betere plaatsingskansen, communicatie met mensen voor afstand of adoptie, samenwerken met overheidsinstanties, aansturen vrijwilligers, contact met collega asielen. Trainen van temperamentvolle honden, privélessen geven, instructie detectie. 

Vaardigheden: Training van honden met diverse gedragsproblematiek. Omgaan met mensen. Communicatievaardigheden. Klassieke conditioneringstechnieken. 

Verzorging van verschillende vogelsoorten, verzorgen van vogels in multi-species exhibits. Trainen en presenteren van vogeldemonstraties met ara’s, roofvogels en uilen, Arrassari, reigers, kookaburra’s d.m.v. PRT en zonder schoentjes en riemen. Verzorgen en trainen van antilopen en hyena’s. 

Vaardigheden: Samenwerken, ontwikkelen, werken met vrijwilligers, geven van vrije keuze bij dieren. Klassieke conditioneringstechnieken.

Doktersassistente, Medewerker declaraties paramedici en ziekenhuizen Menzis, Laboratorium medewerker Van der Have B.V. maïszaden en bietenzaden. 

UBBO Emmius Lyceum Stadskanaal

Opleiding tot docent lichamelijke oefening in Groningen

Eerste jaar biologie aan het biologisch centrum in Haren van de Rijks Universiteit Groningen.

Verzorgen en werken met exotische dieren in dierentuinen en dierenparken, Cambridge Engeland

Opleiding tot dierenartsassistent en half jaar stage bij de Leidsche onderwijsinstelling

Biologie van gedrag bij dieren, opzetten van gedragsonderzoek bij Open Universiteit

Semester bij Universiteit Wageningen

Trainen van verschillende diersoorten zowel gedomesticeerde als wilde dieren, Theorie en leerprincipes en trainingsmethoden, Ethologie van de verschillende diersoorten, Welzijn, verrijking en abnormaal gedrag, Ethologie algemeen, Leren & Trainen in theorie, Neurobiologie in relatie tot cognitie en emoties, Gedragsherkenning en communicatie bij Tinley Academie

Algemene Basisopleiding Africhters en Kynologische Instructeur voor temperamentvolle honden bij Tinley Academie

Het in balans brengen van overprikkelde of ondergestimuleerde dieren en het vinden van de juiste activiteiten bij het karakter van het dier voor welzijnsverbetering bij Tinley Academie

Advanced Animal Training; Ken Ramirez (Social Groups, Variety, Agression, Problem Solving)

Animal Behaviour and Welfare; the University of Edingburgh

Animal Research Training 1, 2, 4; Animal Concepts

Animal Show Development; San Diego Zoo

Animal Training, complex tools and agression, concept training and how to become a top trainer?; Ken Ramirez (Dutch Cell Dogs)

Basic Operant Conditioning; Cypherworx

DATA: Optimising Animal Training & Welfare With Your Animals; Sabrina Brando & Dr. Eduardo Fernandez

Dog Emotion and Cognition; Duke University; Brian Hare

Expanding your animal Training Skills, Exploring Advanced Concepts; Sabrina Brando & Tim Sullivan

Full Course Animal Training in Zoos and Aquariums; Ken Ramirez (Basic and advanced operant conditioning, enrichment and non-formal interactions, husbandry training, problem solving and aggression, skill development)

Neuswerk; Tinley Academie

Shelter Training & Enrichment; Karen Pryor Academy

The ABC’s of Animal Training; training dolphins; ABC Animal Training

Welzijn & Verrijking, bijscholing op niveau; Sabrina Brando

Working Safely With Dangerous Animals; San Diego Zoo

Een paar certificaten en diploma's

Scroll naar boven