Activiteiten
coaching

Krijg je dier weer in balans.

Een dier kan last hebben van onder-stimulatie of juist overprikkeld zijn waardoor allerlei gedragsproblemen zich kunnen ontwikkelen zoals agressie of inactiviteit. Een van de redenen kan zijn dat er te weinig kennis is van het individuele dier of diersoort maar ook tijdgebrek kan hier een rol spelen. Hoe pak je dit nu aan?

Wanneer advies op maat nodig is.

Ieder dier is een eigen individu. Naast soorteigen gedrag heeft een dier een eigen karakter, temperament en door (leer)ervaringen een bepaald coping-mechanisme ontwikkeld. Het is daarom aan te raden praktische oplossingen te bedenken die passen bij het individuele dier.

Werkwijze

Vragen & Observatie

Samen gaan na welk doel we willen bereiken. Wat past in de verzorging en wat past bij het dier? Ook kijken we naar wat het dier kan én de verzorger.

Gedrags- & Voorkeur testjes

Door middel van gedragstestjes verzamelen we meer informatie zoals de samenwerking tussen dier en verzorger maar ook naar voorkeuren van het dier.

Activiteiten Balans Opmaken

Na de verwerking van de informatie wordt samen een activiteitenbalans opgesteld. De activiteiten worden volledig afgestemd op wat haalbaar is.

grooming-free-img.png

Training & Verrijking

Afhankelijk van de uitslag wordt er vooral ook aandacht besteedt aan training & verrijking. Dit omdat een dier elke dag en elk moment leert van de omgeving.

Een proefbezoek?

Twijfel je of dit iets voor je is dan is het mogelijk om een proefbezoek te plannen. Hier bespreken we door wat het doel is en of dit traject iets kan zijn voor jouw situatie? Tijdens dit bezoek maken we niet alleen kennis met elkaar maar ontvang je altijd gratis advies.

Casus

Hoornraaf valt nieuwe mensen aan

Een Zuidelijke Hoornraaf valt op een gegeven moment niet alleen nieuwe mensen aan maar ook bekende mensen lijken niet meer welkom in zijn vertrouwenskring. Ook het vrouwtje moet het af en toe ontgelden. Hoewel we dit niet aan hem kunnen vragen kunnen we wel werken aan bepaalde oplossingen. De bedachte oplossingen werkten!

Video afspelen

FAQs

Bij de activiteitencoaching wordt er geen diagnose gesteld maar wordt ingegaan op de vraagstelling van de eigenaar/verzorger. Met de activiteitenbalans wordt ingegaan op de persoonlijkheid van je dier en waar een dier stress ervaart door onder- of overstimulatie. Hier worden de activiteiten op afgestemd. Deze zullen eerst uitgevoerd moeten worden voordat je verandering zult opmerken bij je dier. 

Activiteitencoaching kan uitkomst bieden bij een dier wat gescheiden is van de groep en/of moet revalideren. Zeker wanneer er ‘rust’ is voorgeschreven. Samen kijken we welke mogelijkheden er zijn om je dier in balans te krijgen en te houden. 

Samen kunnen we kijken wat je wilt dat een dier moet doen en hoe we daar moeten komen. Een dier kan een slecht aanpassingsvermogen hebben of nare ervaringen waardoor agressie of inactiviteit zijn of haar eerste keuze is. Mogelijk is je dier te angstig om te leren. Met behulp van passende activiteiten kan je dier leren omgaan met de nieuwe omgeving. 

Super leuk dat je al dingen probeert bij je dier. Wat mogelijk meespeelt is dat de activiteiten niet bij je dier passen of dat je dier er snel op is uitgekeken. Met behulp van gedragstestjes kunnen we kijken welke handelingen de voorkeur hebben bij je dier en de activiteiten daar op aanpassen. 

Scroll naar boven